Terug

Volg Vandaag Inside

Oostenrijkse voetballers weer naar EK

Oostenrijkse voetballers weer naar EK

16 nov 2019, 23:44

De Oostenrijkse voetballers hebben zich geplaatst voor het EK van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Franco Foda verzekerde zich van deelname door Noord-Macedonië in Wenen met 2-1 te verslaan. David Alaba en Stefan Lainer maakten de doelpunten van het gastland in het Ernst Happel-stadion.

De Oostenrijkers verzekerden zich daardoor van de tweede plaats in groep G achter Polen, dat al zeker was van kwalificatie. Polen versloeg Israël in Jeruzalem met 2-1, door doelpunten van Grzegorz Krychowiak en Krzysztof Piatek. Slovenië won eerder op de avond met 1-0 van Letland, maar de ploeg van aanvaller Haris Vuckic (FC Twente) zag het laatste sprankje hoop op EK-deelname vervliegen door de winst van Oostenrijk.

De Oostenrijkers deden in 2008 en 2016 ook mee aan het EK. Ze wisten echter nog nooit een wedstrijd te winnen op de eindronde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.