Terug

Volg Vandaag Inside

Oostenrijkse politie ontving geen klachten over wangedrag F1-fans: 'Alles liep volgens plan'

Oostenrijkse politie ontving geen klachten over wangedrag F1-fans: 'Alles liep volgens plan'

11 juli 2022, 21:07

De Oostenrijkse politie heeft het afgelopen weekeinde geen aangiftes ontvangen over wangedrag tegen vrouwen door fans van de Formule 1. De aanwezige politie heeft ook zelf niets gemerkt van grensoverschrijdend gedrag rondom de Red Bull Ring.

Volgens berichten op sociale media zijn sommige fans slachtoffer geworden van seksistische, racistische en homofobe beledigingen op de Red Bull Ring in Spielberg. De Oostenrijkse politie weet echter van niets. 'Na het Formule 1-evenement gaven de ordehandhavers aan dat ze het 'opvallend stil' vonden', schrijft de Oostenrijkse krant Heute.

De agenten hadden het uiteindelijk alleen druk met een autofile. 'Er zijn geen klachten binnengekomen van seksuele aanranding. Wel was er sprake van file. Maar al met al 'liep alles volgens plan', aldus een woordvoerder in gesprek met Heute.

Formule 1 en Red Bull over misdragingen fans bij GP

De Formule 1 heeft misdragingen van racefans bij de Grote Prijs van Oostenrijk veroordeeld als 'onacceptabel'. De incidenten zijn gemeld bij alle relevante autoriteiten, zo meldt de organisatie achter de hoogste autosportklasse. Ook de renstal van Red Bull, op wiens thuiscircuit de race was, oordeelde hard over het wangedrag.

'We zijn op de hoogte gebracht van berichten dat sommige fans totaal onacceptabele opmerkingen van anderen hebben gekregen bij dit evenement', liet de Formule 1 in een verklaring weten. 'We hebben dit aangekaart bij de organisator en de beveiliging en zullen in gesprek treden met diegenen die de incidenten hebben gemeld. We nemen dit heel serieus.'

Red Bull, het team van wereldkampioen Max Verstappen, veroordeelde het vermeende wangedrag ook. 'We hopen dat de beveiliging en de autoriteiten hier snel iets aan doen. Dit is volstrekt onaanvaardbaar', staat in een verklaring. Verstappen zei 'schokkende dingen' te hebben gelezen. 'Dit kan niet.'

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zei via Instagram dat het tijd is voor actie. 'Ik vind het afschuwelijk en teleurstellend om te horen dat sommige fans dit weekend te maken kregen met racistisch, homofoob en ander beledigend gedrag op het circuit', aldus de Brit. 'Er moet iets gedaan worden om races een veilig plek te maken voor iedereen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.