Terug

Volg Vandaag Inside

Oorlogsvrijwilliger Harry verdacht van grof geweld: 'Hij vluchtte naar Oekraïne om zijn straf te ontlopen'

Oorlogsvrijwilliger Harry verdacht van grof geweld: 'Hij vluchtte naar Oekraïne om zijn straf te ontlopen'

25 mrt 2022, 09:25

Oorlogsvrijwilliger Harry Vermeer eindigt mogelijk binnenkort in de cel. De Bunschoter wordt verdacht van grof geweld tegen een taxichauffeur in Nederland, die denkt dat Vermeer vluchtte naar Oekraïne om een mogelijke straf te ontlopen.

'Hij vlucht gewoon naar Oekraïne om zijn straf te ontlopen. Dat was het eerste wat ik dacht. Wat een held. Vechten met de Russen', vertelt de taxichauffeur in gesprek met het Algemeen Dagblad. Het voorval gebeurde in de nacht van 27 februari op 28 februari, waarbij Vermeer zich vanaf het eerste moment agressief gedroeg richting de taxichauffeur.

Vermeer bemoeide zich telkens met de route en duwde en trok aan het coronascherm. Toen de taxichauffeur Bunschoten-Spakenburg in reed, werd hij door Vermeer in een wurggreep naar achteren getrokken. 'Ja, hij was onder invloed. Dat merkte ik meteen', blikt de taxichauffeur terug. Op 10 juni staat Vermeer voor de rechter. Hij bekent dat hij de taxichauffeur heeft mishandeld, maar ontkent dat hij naar Oekraïne vertrok om een mogelijke straf te ontlopen. 'Ik snap volkomen dat deze man dat dacht. Maar het is niet zo. Ik wist wanneer ik voor moest komen en ik zou op tijd terug zijn gegaan.'

Vermeer is na een bizar avontuur weer teruggekomen in Nederland, nadat hij vorige week woensdag naar Oekraïne vertrok om zich aan te sluiten bij het vreemdelingenlegioen. In Kiev werd hij aangezien voor een Russische spion en werd hij extreem hard aangepakt. Vermeer werd uiteindelijk vrijgelaten, nadat hij duidelijk maakte dat hij uit Nederland kwam om te helpen.

René heeft donderdagavond genoten van een gesprek tussen Oorlogsvrijwilliger Harry Vermeer en Johnny de Mol bij HLF8. Bekijk het in de onderstaande video terug!

René geniet van oorlogsvrijwilliger Harry bij HLF8
2:25
René geniet van oorlogsvrijwilliger Harry bij HLF8

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.