Terug

Volg Vandaag Inside

Ook Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon

Ook Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon

2 juli 2022, 20:25

Botic van de Zandschulp heeft net als Tim van Rijthoven de vierde ronde bereikt op Wimbledon. De als 21e geplaatste Nederlandse tennisser versloeg de Fransman Richard Gasquet met 7-5 2-6 7-6 (7) 6-1.

Van de Zandschulp, de mondiale nummer 25, maakte het na 2 uur en 38 minuten af op zijn eerste wedstrijdpunt. In de vierde set bewoog Gasquet moeizaam en kon hij het Van de Zandschulp niet meer lastig maken.

In de eerste drie sets waren Van de Zandschulp en Gasquet aan elkaar gewaagd. Van de Zandschulp begon weifelend aan het duel op Court 2 en keek snel tegen een 5-2-achterstand aan. Op 5-3 werkte hij liefst vijf setpunten weg. Gasquet besloot de game met drie dubbele fouten op rij en oogde mentaal wat aangeslagen. Hij verloor vervolgens drie achtereenvolgende games en zo won Van de Zandschulp tegen de verhoudingen in de openingsset.

Setpoints

De tweede set ging met twee breaks naar Gasquet en de derde draaide ondanks een vroege break voor de Nederlander uit op een tiebreak. Daarin werkte Van de Zandschulp met een forehand-winner een setpunt van de Fransman weg, waarna hij niet veel later zelf zijn tweede setpoint benutte.

In de vierde set was het verzet van Gasquet gebroken. De Fransman greep al snel naar zijn buikstreek en kon Van de Zandschulp in de lange slagenwisselingen steeds moeilijker bijbenen. Met een fraaie lob forceerde hij bij 2-1 een break en hij gunde de nummer 69 van de wereld geen game meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.