Terug

Volg Vandaag Inside

Ook selectie van Dortmund levert deel van salaris in

Ook selectie van Dortmund levert deel van salaris in

25 mrt 2020, 13:15

Ook de spelers van Borussia Dortmund zijn bereid een deel van hun salaris in te leveren. Zo helpen zij hun club met het besparen van geld in de coronacrisis. Dit maakte de Duitse club woensdag bekend.

'Een waardevol signaal van solidariteit' noemt directeur Hans-Joachim Watzke het. Niet alleen spelers maar ook de technische staf en leden van de directie gaan akkoord met een tijdelijke loonsverlaging. Het levert de club een miljoenenbesparing op.

Volgens de Duitse krant BILD zijn er twee scenario's: bij het spelen zonder publiek een verlaging van tien procent en bij het niet spelen van wedstrijden een verlaging van twintig procent. Ook vallen de winstpremies en de wedstrijdpremies weg nu het Duitse voetbal stil ligt.

Eerder werd al bekend dat de spelers van grote Duitse clubs als Bayern München, Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach ook al een deel van hun salaris gaan inleveren. Zo helpen de spelers hun clubs in barre tijden.

VIDEO - Sportmarketeer Chris Woerts: 'De klap voor de clubs komt pas volgend jaar'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.