Terug

Volg Vandaag Inside

'Ook niet-scorende Haaland is belangrijk voor Dortmund'

'Ook niet-scorende Haaland is belangrijk voor Dortmund'

15 apr 2021, 11:03

Ook als Erling Haaland niet scoort is hij belangrijk voor Borussia Dortmund. Dat zei coach Edin Terzic na de uitschakeling woensdagavond in de kwartfinales van de Champions League door Manchester City. Haaland, de Noorse wonderspits, wist geen doelpunt te maken.

Het was al de zevende wedstrijd op rij dat Haaland niet wist te scoren. Zijn laatste goals waren op 20 maart in de Bundesliga-wedstrijd tegen 1. FC Köln (2-2). De 20-jarige Haaland is de meest begeerde spits in Europa; topclubs als Manchester City, Manchester United, Real Madrid en FC Barcelona zouden op hem azen.

"Iedereen is eraan gewend geraakt dat hij in elke wedstrijd wel even zal scoren, maar Erling is ook maar een mens", aldus Terzic die zijn ploeg in Dortmund met 2-1 zag verliezen van City. "Hij heeft nu een periode waarin hij niet scoort, maar ik zie dat niet als een groot probleem. Als hij hard blijft werken, komen de goals vanzelf weer. In de laatste wedstrijden was hij wel degelijk belangrijk door zijn dreiging, het afschermen van de bal en het jagen op de bal."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.