Terug

Volg Vandaag Inside

'Ook Manchester City wil zich terugtrekken uit Super League'

'Ook Manchester City wil zich terugtrekken uit Super League'

20 apr 2021, 20:14

Na Chelsea bereidt ook Manchester City zich voor op een vertrek uit de Super League, zo melden bronnen aan onder meer de BBC. Beide clubs behoren tot de twaalf clubs die eerder bekendmaakten zich te willen afzonderen in deze min of meer besloten competitie.

Dit leidde in heel Europa tot grote consternatie in de voetbalwereld. De Engelse premier Boris Johnson heeft al gedreigd naar de rechter te stappen, om te voorkomen dat de (zes) clubs uit de Premier League deze stap zetten.

Fans van Chelsea protesteerden dinsdag massaal bij het stadion, voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Een dag eerder gebeurde dat ook al op Anfield, de thuisbasis van Liverpool. Fans wekten daar de indruk afscheid te willen nemen van hun club, uit woede over de beslissing van het management tot het nemen van de omstreden stap.

Mogelijk dat Liverpool dezelfde stap zet als Chelsea en Manchester City. De twee andere betrokken Engelse clubs zijn Manchester United en Tottenham Hotspur. Verder zijn drie clubs uit Spanje en drie uit Italië bij het project betrokken.

Meerdere spelers en ook trainers van betrokken clubs hebben al laten weten weinig op te hebben met het plan tot vorming van de Super League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.