Terug

Volg Vandaag Inside

Ook Jorien van den Herik (80) wil KNVB-voorzitter worden

15 apr 2024, 15:00

Ook Jorien van den Herik gaat zich mengen in de strijd om het bondsvoorzitterschap van de KNVB. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De 80-jarige oud-voorzitter van Feyenoord gaat de komende dagen op zoek naar de tien benodigde voorkeursstemmen.

Zondag gaf Van den Herik bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie al aan dat bondsvoorzitter worden van de KNVB hem wel wat leek. Een dag later heeft de voormalig Feyenoord-voorzitter besloten zichzelf ook daadwerkelijk beschikbaar te stellen.

“Het lijkt me niet alleen leuk, ik denk dat ik het ook uitstekend zou kunnen”, zegt Van den Herik tegen het AD. “Ik heb de bestuurlijke ervaring en het netwerk, zowel nationaal als internationaal. Als ik eerder had geweten dat deze post beschikbaar was, had ik al wel eerder mijn vinger opgestoken. Maar blijkbaar moest het eerst in de achterkamertjes worden geregeld.”

Naast Van den Herik zijn ook D66-politica Jeanet van der Laan, voormalig FC Groningen-voorzitter Hans Nijland en de al voorgedragen politiechef Frank Paauw in de race.

Johan Derksen en Wierd Duk zeiden onlangs bij Vandaag Inside wel iets te zien in Hans Nijland als bondsvoorzitter. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.