Terug

Volg Vandaag Inside

Ook gerechtshof stelt Ling in ongelijk

Ook gerechtshof stelt Ling in ongelijk

9 jan 2019, 21:21

ARNHEM (ANP) - Aan de slepende rechtszaak die oud-Ajacied Tscheu La Ling voerde tegen Steven ten Have, voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, lijkt na zeven jaar een einde gekomen. Het gerechtshof in Arnhem heeft op 8 januari in hoger beroep Ling in het ongelijk gesteld en alles eisen van de oud-voetballer afgewezen. Ten Have's advocaat S. Kalff verschafte het arrest aan het ANP.

Het conflict voert terug naar begin 2012 ten tijde van de zogenoemde 'fluwelen revolutie' bij de Amsterdamse club. Icoon Johan Cruijff wilde de club naar zijn hand zetten en schoof de bevriende Tscheu La Ling naar voren als beoogd directeur. De meeste commissarissen, onder wie Ten Have, vonden de gewezen rechtsbuiten niet geschikt.

Ling spande een rechtszaak aan tegen Ten Have, omdat die hem tijdens bijeenkomsten met de supporters en de ledenraad in verband zou hebben gebracht met omkoping in de Slowaakse voetbalcompetitie. Ling, eigenaar van de Slowaakse club Trencin, vond dat zijn eer en goede naam daarmee waren aangetast en eiste rectificatie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.