Terug

Volg Vandaag Inside

Ook de FIFA steunt oproep Thijs Slegers en richt zich tot Nederlanders

Ook de FIFA steunt oproep Thijs Slegers en richt zich tot Nederlanders

7 mrt 2023, 19:36

Donderdag 2 februari was een dag die de Nederlandse voetbalwereld deed opschrikken. Thijs Slegers, perschef van PSV, bracht via zijn officiële kanalen naar buiten dat de afstotingsziekte die hem al jaren teisterde, niet meer te genezen is. Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie, zorgen de naweeën ervoor dat de dokters niets meer voor Thijs kunnen doen.

Thijs sloot zijn bericht op social media af met een oproep: “Als jullie ons echt blij willen maken: schrijf je via Matchis in als stamceldonor.” Deze oproep werd door heel Nederland breed opgepakt; voetbalclubs deelden het statement massaal en dat gold ook voor de media. Met succes. De ochtend na de oproep meldde het Algemeen Dagblad dat Matchis al zo’n 400 aanmeldingen binnengekregen had. Een week later stond dit aantal al op ruim 5000.

Vandaag roept ook de FIFA op om donor te worden. De voetbalorganisatie twitterde met de vraag gehoor te geven aan de oproep van Thijs: “Als je in Nederland woont, overweeg alsjeblieft je aan te melden als bloed- of stamceldonor.” Ook meldt de FIFA dat zij zich aansluiten bij alle steunbetuigingen en medeleven aan Thijs en zijn geliefden.

Word stamceldonor via Matchis en word bloeddonor via Sanquin!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.