Terug

Volg Vandaag Inside

Ook de Eredivisie kijkt halsreikend uit naar vanavond 19:00

Ook de Eredivisie kijkt halsreikend uit naar vanavond 19:00

21 apr 2020, 12:50

Vanavond om 19:00 zal premier Mark Rutte het land toespreken over de maatregelen die genomen zijn tijdens de coronacrisis. Hoe zullen de maatregelen eruit zien na 28 april? Wat gebeurt er met de evenementen die nu tot 1 juni gecanceld zijn? Ook het betaalde voetbal zal hopen op meer duidelijkheid.

Rutte gaf vorige week al aan dat we moeten streven naar een 'anderhalvemetersamenleving'. Ook zei de premier dat we niet moeten verwachten dat de regels opeens volledig verdwijnen of dat erg grote veranderingen komen. De kans is dan ook groot dat evenementen, waaronder ook voetbalwedstrijden, tot 1 september worden geschrapt.

Verschillende burgemeesters uit het land hebben het kabinet ook geadviseerd om tot minstens 1 september alle evenementen te schrappen. De NOS meldde eerder al dat het kabinet gehoor wil geven aan de adviezen van de burgemeesters. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd totdat de KNVB de definitieve knoop door moet hakken.

De voetbalbond wil het liefst de competitie uitspelen, mits het veilig is. Maar alles ziet er naar uit dat de Eredivisie dit seizoen vroegtijdig ten einde komt.

Het vroegtijdig beëindigen van de competitie zou voor vele clubs een financiële catastrofe betekenen. Volgens sportmarketeer Chris Woerts kunnen de omvallende clubs wel rekenen op financiële steun van Ajax. Bekijk het fragment hieronder.

VIDEO - 'Ajax bereid om armlastige clubs financieel te ondersteunen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.