Terug

Volg Vandaag Inside

'Ook Ajax Vrouwen slachtoffer van Overmars: betastte een speelster in fysioruimte'

'Ook Ajax Vrouwen slachtoffer van Overmars: betastte een speelster in fysioruimte'

16 sep 2022, 14:07

Voetbalsters van Ajax Vrouwen zijn in het verleden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. Dat zeggen drie oud-speelsters, die anoniem willen blijven, tegen Het Parool.

Een speelster zou door Overmars zijn betast in de fysioruimte, zeggen twee toenmalige speelsters: "Hij deed het af als grap, maar zo werd het niet beleefd," zegt een van hen. De voormalig directeur voetbalzaken zou wel vaker de fysioruimte betreden hebben, hoewel deze geldt als safe space, waar ook de trainer niet ongevraagd binnen komt, omdat speelsters er soms zonder shirt of broek op de massagetafel liggen.

Een andere oud-speelster zegt: "Ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren." Marc Overmars laat via een woordvoerder van zijn huidige werkgever Antwerp FC weten niet te willen reageren op het vermeende incident in de fysioruimte. Andere oud-speelsters van Ajax zeggen het voorval niet, of hooguit bij gerucht te kennen. Een enkeling wil het bevestigen noch ontkennen.

Merel van Dongen, van 2015 tot 2018 speelster bij Ajax, laat weten geen negatieve ervaringen te hebben met Overmars: "Maar je hoorde weleens wat. Hij maakte weleens een opmerking waarvan je dacht: niet zo netjes, niet professioneel. Hij zag ons niet alleen als werknemer, maar ook als flirtmateriaal."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.