Terug

Volg Vandaag Inside

'Ontslag Koeman slecht nieuws voor Luuk de Jong'

'Ontslag Koeman slecht nieuws voor Luuk de Jong'

28 okt 2021, 13:20

Het vertrek van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona kan slecht uitpakken voor Luuk de Jong. De spits komt naar verluidt niet voor in de plannen van de beoogde nieuwe trainer Xavi. 

Dat meldt Diario Sport. Volgens de Spaanse sportkrant mag De Jong, die afgelopen zomer op voorspraak van Koeman naar Barcelona kwam, alweer vertrekken. De club hoopt de van Sevilla gehuurde spits in de winterstop al van de hand te doen. Diario Sport verwacht niet dat De Jong terugkeert naar zijn eigenlijke werkgever, dus moet FC Barcelona op zoek naar een alternatief. Mogelijk biedt Besiktas, dat afgelopen zomer geïnteresseerd was in De Jong, een oplossing voor de uitzichtloze situatie van de aanvaller. 

Xavi, volgens Spaanse media de favoriet om de ontslagen Koeman op te volgen, hoopt de selectie van FC Barcelona met twee nieuwe namen te versterken. Allereerst wil de voormalig middenvelder zo snel mogelijk het contract van Ousmane Dembélé verlengen, en hoopt hij op de komst van Jules Koundé (Sevilla) en Raheem Sterling (Manchester City). 

De clubleiding van Barcelona besloot woensdagavond na de nederlaag tegen Rayo Vallecano (1-0) om Koeman te ontslaan. De 58-jarige Nederlander komt volgens de club donderdag afscheid nemen van zijn spelers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.