Terug

Volg Vandaag Inside

Ongewilde hoofdrolspeler in WK-winst Verstappen met dood bedreigd

Ongewilde hoofdrolspeler in WK-winst Verstappen met dood bedreigd

21 dec 2021, 17:47

Nicholas Latifi heeft via een statement op sociale media voor het eerst gereageerd op zijn crash in de GP van Abu Dhabi. De Formule 1 speelde onbedoeld een hoofdrol in de titelstrijd en kreeg afgelopen week enorm veel haatdragende berichten.

'Meteen na de finish wist ik al wat er zou gaan gebeuren op sociale media', steekt Latifi van wal. 'Het feit dat ik overwoog om Instagram en Twitter een paar dagen van mijn telefoon te verwijderen, zegt alles over hoe wreed de online wereld kan zijn. Ik heb duizenden berichten ontvangen, zowel openbaar als via privé. De meeste waren ondersteunend, maar er is ook zoveel haat en misbruik geweest', schrijft de coureur van het Williams-team.

'Wat me schokte was de extreme toon van de haat en zelfs de doodsbedreigingen die ik ontving. Dit is geen gescripte verklaring, maar ik laat mijn hart spreken, in de hoop dat het een gesprek op gang brengt over de grote gevolgen die online pesten en misbruik kan hebben.'

Latifi benadrukt nogmaals dat de crash een ongeluk was en dat hij zich niet gaat verontschuldigen in de richting van Lewis Hamilton-fans. 'De enige aan wie ik mijn excuses moet maken voor mijn uitvalbeurt in Abu Dhabi, is mijn team. En dat heb ik meteen na de race gedaan. Op de rest had ik totaal geen invloed', besluit de geschrokken coureur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.