Terug

Volg Vandaag Inside

Ongeslagen Leverkusen nadert koploper Bayern tot op 1 punt

Ongeslagen Leverkusen nadert koploper Bayern tot op 1 punt

6 dec 2020, 21:45

Het in de Duitse Bundesliga nog altijd ongeslagen Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz heeft bij hekkensluiter Schalke 04 met 3-0 gewonnen. Daardoor nadert Leverkusen, waar Daley Sinkgraven aan de aftrap begon, koploper Bayern München tot op 1 punt en pakt het de tweede plaats op de ranglijst.

De bezoekers kwamen op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van verdediger Malick Thiaw. De jonge Fin kopte de bal achter zijn eigen doelman Michael Langer, de 35-jarige Oostenrijker die vanwege keepersproblemen na drie jaar zijn officiële rentree beleefde bij Schalke. Langer was eigenlijk al gestopt met professioneel voetbal, maar zag zich na blessures van goalies Frederik Rønnow en Ralf Fährmann genoodzaakt te hulp te schieten.

In de tweede helft breidden Julian Baumgartlinger en spits Patrik Schick de score uit. Steven Skrzybski miste een strafschop namens Schalke.

De negatieve reeks van de ploeg uit Gelsenkirchen blijft zich met de nederlaag voortzetten. Schalke 04 heeft nu 26 wedstrijden op rij niet gewonnen in de Bundesliga. De laatste zege in competitieverband dateert van januari. De ploeg van trainer Manuel Baum heeft dit seizoen pas zes keer gescoord in tien duels.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.