Terug

Volg Vandaag Inside

'Onenigheid tussen PSV en PSG over terugkoopoptie Xavi Simons'

'Onenigheid tussen PSV en PSG over terugkoopoptie Xavi Simons'

29 juni 2022, 13:12

Paris Saint-Germain zou een terugkoopoptie heeft weten te bedingen bij de transfer van Xavi Simons naar PSV, maar volgens de Eindhovenaren klopt die berichtgeving vanuit Frankrijk niet. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Dinsdagavond pakte PSV met het nieuws uit, dat Simons transfervrij is overgekomen van PSG en een contract heeft getekend tot medio 2027. Volgens doorgaans betrouwbare Franse media, waaronder Le Parisien, hebben de Parijzenaren met PSV een afspraak gemaakt over een terugkoopoptie. In eerste instantie zou het gaan om een huurdeal, maar later gaf PSV aan Simons definitief te willen overnemen en een terugkoopoptie in het contract op te laten nemen. PSG zou daardoor volgend jaar vier miljoen euro moeten neerleggen voor Simons om hem terug te halen.

Volgens het Eindhovens Dagblad is die berichtgeving dus onjuist, na navraag te hebben gedaan bij PSV. Paris Saint-Germain stelt dus de volledige grip te hebben over Simons en PSV geeft aan geen terugkoopclausule in het contract te hebben opgenomen, wat sowieso niet mogelijk is, omdat Simons transfervrij naar Eindhoven is gekomen.

'De vraag is echter of er bij een transfervrije speler zomaar formele afspraken tussen drie partijen gemaakt kunnen worden. Misschien wel in het kader van een soort gentleman's agreement, maar op papier zou dit zomaar nietig kunnen zijn', schrijft Rik Elfrink, PSV-watcher namens ED.

Het is overigens wel mogelijk dat de terugkoopoptie alleen in het contract van Simons staat, wat een clausule op initiatief is van de speler zelf. 'Daarmee zou er formeel geen afspraak tussen de clubs zijn, maar dus wel via het contract van Xavi met PSV een link naar PSG liggen', aldus Elfrink.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.