Terug

Volg Vandaag Inside

Onderzoeksbureau CIES: Ajax is de beste opleidingsclub van Europa

Onderzoeksbureau CIES: Ajax is de beste opleidingsclub van Europa

25 okt 2021, 11:43

Onderzoeksbureau CIES heeft Ajax uitgeroepen tot beste opleidingsclub van Europa. De Amsterdamse club de meeste spelers opgeleid die actief zijn in de 31 hoogste competities van Europa.

In totaal zijn er 81 spelers uit de Ajax-opleiding actief in de 31 hoogste competities van Europa. Shakhtar Donetsk staat op de tweede plaats met 79 spelers. Sporting Portugal, Dinamo Zagreb en Dinamo Kiev volgen met 70 spelers. Het CIES gebruikt het criterium van de UEFA, dat stelt dat spelers tussen hun 15e en 21e minimaal drie jaar bij een club moeten hebben gespeeld.

CIES ontwikkelde ook een 'training index', een indicator die de opgeleide spelers weegt op basis van onder andere niveau van de club waar ze spelen en leeftijd. Ook op de ranglijst van 'training index' staat Ajax met een score van 102.3 bovenaan, gevolgd door Sporting (91.8) en Real Madrid (81.4).

Uit de Feyenoord-opleiding zijn 49 spelers actief in de 31 hoogste competities van Europa, uit die van PSV 43 en uit die van AZ 38. Feyenoord heeft een 'training index' van 53.9, PSV van 44.4 en AZ van 45.5.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.