Terug

Volg Vandaag Inside

Op deze vliegvelden heb je meeste kans op annulering of vertraging

Op deze vliegvelden heb je meeste kans op annulering of vertraging

13 juli 2022, 21:16

De afgelopen weken verschijnen er veel berichten in de media over geannuleerde en vertraagde vluchten op Schiphol. Maar ook op andere vliegvelden in Europa is er veel onzekerheid. Uit een onderzoek van Hopper is gebleken, dat onder meer in Frankfurt de meeste vluchten geannuleerd worden.

Vanaf Brussel vertrokken de meeste vertraagde vluchten (72 procent). Daarna Frankfurt (68 procent), Eindhoven (67 procent) en het Britse vliegveld Luton, bij Londen (66 procent). Op plek acht staat Schiphol met een percentage van 61% als het gaat om het aantal vertraagde vluchten.

Vliegvelden met meeste vertragingen in juli:

Hopper heeft het aantal annuleringen en vertragingen uitgedrukt in een percentage van het totale aantal vluchten. Reizigers worden op de grotere luchthavens dus vaker getroffen dan op kleine vliegvelden. 

De boekingssite Hopper heeft ook kunnen achterhalen op welke dag je het beste kan vliegen. Het gaat om de maandag of dinsdag. Niet alleen de vluchten zijn een stuk goedkoper, ook worden er dan minder toestellen vertraagd of geannuleerd. 

Reisorganisaties merken effect van geschrapte vluchten Schiphol

Het eerste weekend van de zomervakantie heeft volgens reisorganisaties niet tot grote problemen geleid op de vaak drukke luchthavens in Nederland. Volgens branchevereniging ANVR zijn de effecten al te merken van de capaciteitsbeperkingen op Schiphol, die afgelopen donderdag ingingen. Luchtvaartmaatschappijen moesten hun aantallen passagiers deze zomer terugbrengen zodat de luchthaven de drukte aan zou kunnen.

Net als Schiphol zelf roept de ANVR-zegsman reizigers op niet te vroeg aanwezig te zijn. 'Het heeft geen enkele zin om er zes uur van tevoren te zijn, als de incheckbalies pas vier uur voor vertrek opengaan.' Volgens de belangenbehartiger van de reissector zijn de stapels achtergebleven koffers op Schiphol geen volgende belemmering voor mensen om op vakantie te gaan. 'De beelden zien er niet uitnodigend uit, maar het lijkt vooral om koffers te gaan van mensen die op weg zijn naar huis. Dan valt het relatief mee.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.