Terug

Volg Vandaag Inside

Onderzoek wijst uit: gemiddelde penislengte met 24% toegenomen

Onderzoek wijst uit: gemiddelde penislengte met 24% toegenomen

22 feb 2023, 00:00

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat de gemiddelde lengte van de penis in stijve toestand is toegenomen. Onderzoekers weten niet nog niet de exacte oorzaak, maar een ongezonde leefstijl zou daarin een rol kunnen spelen.

Onderzoekers, die onder meer verbonden zijn aan de Amerikaanse Stanford-universiteit, de Italiaanse Universiteit Sapienza Rome en Vita-Salute San Raffaele Universiteit in Milaan, analyseerden van meer dan 55.000 mannen (wereldwijd) de gegevens die zijn verzameld van 1992 tot 2021. Daaruit is onder meer gebleken dat de gemiddelde pennislengte in de afgelopen dertig jaar met zo’n 24 procent is gegroeid.

"De gemiddelde lengte in erectie is de afgelopen 29 jaar gestegen van gemiddeld 12,1 centimeter naar 15,2 centimeter", concludeert hoofdonderzoeker en professor urologie Michael Eisenberg, geciteerd door De Telegraaf.

Eisenberg probeert er momenteel achter te komen wat de oorzaak is. De hoofdonderzoeker en professor urologie vindt de ontwikkeling zorgwekkend. "Elke verandering is zorgwekkend, omdat ons voortplantingssysteem een belangrijk onderdeel is van de menselijke biologie. Wanneer we zo’n snelle verandering zien, dan is dat een teken dat er iets groots aan het gebeuren is in onze lichamen."

Op dit moment denkt Eisenberg dat onder meer een ongezonde leefstijl te maken kan hebben met deze groei. Ook blootstelling aan chemicaliën (bijvoorbeeld in verzorgingsproducten), een ongezonde leefstijl en overgewicht zouden kunnen leiden tot hormonale ontwikkelingen die invloed hebben op de groei van het geslachtsdeel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.