Terug

Volg Vandaag Inside

'Onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van oud-kamervoorzitter Arib'

'Onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van oud-kamervoorzitter Arib'

28 sep 2022, 21:34

Er komt een onafhankelijk extern onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) in haar tijd als Kamervoorzitter (2016-2021). Dat bevestigen ingewijden aan NRC. Het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, dat onder leiding staat van Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66), besloot daar woensdag toe na een vertrouwelijk advies over de kwestie door de landsadvocaat. Dat advies is ingezien door NRC.

Het is een unicum dat het presidium, bestaand uit acht Tweede Kamerleden en de Kamervoorzitter, onderzoek laat doen naar het gedrag van een oud-voorzitter die bovendien nog steeds lid is van het parlement.

Aanleiding voor het onderzoek zijn twee anonieme brieven met klachten over Arib waarin melding wordt gemaakt van "machtsmisbruik", "een schrikbewind" en "een onveilige werkomgeving".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.