Terug

Volg Vandaag Inside

Onderzoek naar koningshuisdeskundige Marc van der Linden voor afpersen met seksvideo's

15 mrt 2024, 15:59

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar koningshuisdeskundige Marc van der Linden. Het onderzoek volgt na aangiftes tegen Van der Linden voor afpersing met seksvideo's.

Advocate Rigorette van Riet bevestigt dat zij twee personen bijstaat die aangifte hebben gedaan. Verder wil ze niet inhoudelijk reageren op de kwestie. Aan de hand van het onderzoek van het OM wordt bepaald of Van der Linden voor het feit wordt vervolgd.

Van der Linden wil niet reageren op de kwestie. Hij verwijst naar zijn advocaat Sidney Smeets. Die heeft nog niet gereageerd.

Donderdag moest de koningshuisdeskundige, die jarenlang werkte voor onder meer RTL Boulevard en het tijdschrift Royalty, voor de rechter verschijnen. Koningshuisdeskundige Rick Evers beschuldigde Van der Linden van smaad, laster en belediging, vanwege enkele tweets die Van der Linden had geplaatst. Tijdens het kort geding sprak de rechter de wens uit dat de twee partijen onderling hun geschil zouden oplossen. Van der Linden was om gezondheidsredenen niet bij de zitting aanwezig.

Rick Evers vertelde onlangs In de Wandelgangen of Koning Willem-Alexander naar Vandaag Inside kijkt. Bekijk de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.