Terug

Volg Vandaag Inside

Onderzoek naar juichen Bale in derby Madrid

Onderzoek naar juichen Bale in derby Madrid

14 feb 2019, 15:08

MADRID (ANP/RTR) - Gareth Bale wordt mogelijk gestraft voor de manier waarop hij zaterdag zijn doelpunt vierde in de beladen derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid. De aanvaller uit Wales was verantwoordelijk voor de derde treffer van Real en maakte daarna de nodige gebaren naar de fans van de thuisclub, die als provocerend en obsceen kunnen worden uitgelegd. Real won het duel in het Wanda Metropolitano-stadion van Atlético met 3-1. De zaak wordt door La Liga voorgelegd aan de Spaanse voetbalbond.

La Liga, de overkoepelende organisatie van de hoogste klassen van het Spaanse voetbal, verklaart dat Bale ,,met zijn rechterarm naast zijn oor een duidelijke provocatie maakte naar de fans en daarna een gebaar maakte dat als obsceen en respectloos kan worden gezien''. De Liga vermeldde daarbij dat sinds februari 2018 melding wordt gemaakt van elke manier van juichen na een doelpunt die opschudding bij fans kan veroorzaken. De regels schrijven straffen voor die variëren van een schorsing van één tot twaalf duels, afhankelijk van de ontstane ophef op de tribune.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.