Terug

Volg Vandaag Inside

Ondernemers starten ludieke actie: fuckvladimirpoetin.nl geveild voor Giro555

Ondernemers starten ludieke actie: fuckvladimirpoetin.nl geveild voor Giro555

7 mrt 2022, 13:00

Deze maandag staat voor velen in het teken van de Giro555-actie voor de slachtoffers van de Russische invasie in Oekraïne. Zo wordt maandagavond Samen in Actie voor Oekraïne georganiseerd, waardoor onder meer de uitzending van VI Vandaag niet doorgaat. Daarnaast worden ook ludieke acties op touw gezet om tóch een steentje bij te kunnen dragen. Zo staat het domein fuckvladimirpoetin.nl vandaag te koop.

De initiatiefnemers zijn de actie gestart om op een ludieke manier geld op te halen voor slachtoffers van de invasie. De oorzaak van het geweld is voor hen wel duidelijk: Vladimir Poetin. 'We hadden de domeinnaam vast geclaimd en zouden wel kijken wat we ermee zouden doen', vertelt één van de bedenkers, Lucas Vos, over de actie aan Hart van Nederland.

'Dat één persoon zoveel leed kan veroorzaken is onvoorstelbaar', gaat Vos verder. 'We vinden het belangrijk hier aandacht voor te vragen en, hoe klein ook, onze bijdrage te leveren om de slachtoffers te helpen. Het zou het eerste zijn wat vanuit Poetins naam een positieve bijdrage levert aan onze wereld.'

Geïnteresseerden kunnen op de website fuckvladimirpoetin.nl een bod doen tot maandag 7 maart 22.00 uur. De initiatiefnemers doneren de inkomsten van de veiling volledig aan Giro555.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.