Terug

Volg Vandaag Inside

Onbegrip over keuze voor Taylor: 'Zelfs in bloedvorm is hij geen buitencategorie'

Onbegrip over keuze voor Taylor: 'Zelfs in bloedvorm is hij geen buitencategorie'

27 mrt 2023, 11:20

Hugo Borst heeft weinig begrip voor de keuze van Ronald Koeman om Kenneth Taylor op te stellen in het EK-kwalificatieduel met Frankrijk. Dat schrijft Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Taylor mocht in het met 4-0 verloren duel met Frankrijk in de basis starten, maar werd na een halfuur al naar de kant gehaald. “Driekwart Nederland – kenners en niet-kenners – vindt Kenneth Taylor (nu even) niet geschikt voor het Nederlands elftal. Toch stelt Ronald Koeman hem op”, spreekt Borst zijn verbazing uit. “Dat zou je sterk kunnen noemen: tegen de verdrukking in je eigen overtuiging laten prevaleren. Maar waarom ben je overtuigd van de voetbalkwaliteiten van Taylor? Zelfs in een bloedvorm is hij geen buitencategorie.”

Volgens de columnist is de 20-jarige middenvelder van Ajax hopeloos uit vorm. “Dat hij toch veel speelt in Ajax 1, komt denk ik omdat hij zo’n typische trainersvoetballer is. Aan hem kleeft sinds hij in de jeugd bij Ajax indruk maakte en doorbrak een zweem van betrouwbaarheid. Zijn basisvaardigheden zouden zo goed zijn. Kan best zijn. Maar waar heeft de arme jongen die kwaliteiten heden ten dage gelaten? Moeten trainers hem niet helpen door hem niet op te stellen, hem helpen met zoeken naar wat hij is kwijtgeraakt?”

“De middenvelder grossiert in het maken van verkeerde keuzes, leidt meer balverlies dan ooit en los van een assistje, een doelpuntje en een geslaagd passje zien we een onzekere jonge voetballer”, vervolgt Borst, die niet begrijpt waarom trainers hem blijven opstellen. “Gek genoeg liep Alfred Schreuder en loopt John Heitinga ook met hem weg. Tot ergernis van driekwart Amsterdam, dat dit seizoen toch al mokkend in het leven staat.”

Borst stelt dat het logischer was geweest als niet Taylor maar de ervaren en betrouwbare Davy Klaassen had mogen starten tegen Frankrijk. “In de eerste twee minuten maakte Taylor drie fouten en omdat ook een ervaren rot als Marten de Roon toen onbegrijpelijk knoeide, was de wedstrijd meteen gespeeld.."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.