Terug

Volg Vandaag Inside

Onana valt af voor Afrikaans voetballer 2018

Onana valt af voor Afrikaans voetballer 2018

1 jan 2019, 14:33

CAÏRO (ANP) - Ajax-doelman André Onana is afgevallen in de verkiezing van Afrikaans voetballer van het jaar. De Afrikaanse voetbalbond CAF maakte het trio bekend dat nog in de race is voor de uitverkiezing. Het gaat om dezelfde drie voetballers als vorig jaar: Mohamed Salah en Sadio Mané van Liverpool en Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal. De prijs ging vorig jaar naar Salah.

Onana behoorde tot de lijst van tien voetballers die kans maakten op de ereprijs. De 22-jarige keeper uit Kameroen was al eerder afgevallen in de categorie Talent van het jaar.

Salah was vorig jaar de eerste voetballer uit Egypte die de prijs in ontvangst mocht nemen. Hij kan net als voor hem El Hadji Diouf (2001, 2002), Samuel Eto’o (2003, 2004) en Yaya Touré (2011, 2012) de prijs het tweede jaar op rij winnen. De winnaar wordt op een gala op 8 januari in Dakar in Senegal bekendgemaakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.