Terug

Volg Vandaag Inside

'Onana mist interland vanwege positieve coronatest'

'Onana mist interland vanwege positieve coronatest'

8 okt 2020, 14:40

Doelman André Onana heeft volgens Kameroense media positief getest op het coronavirus. Zijn club Ajax wil daar niets over zeggen. Onana kon deze week gewoon in Amsterdam blijven, want Kameroen heeft een trainingskamp belegd op Nederlandse bodem.

De Afrikaanse voetballers verblijven in een hotel in Amsterdam en trainen op de velden van de Koninklijke HFC in Haarlem. Onana was daar eerder in de week gewoon op te zien. Volgens media uit Kameroen heeft de keeper van Ajax nu echter positief getest op het coronavirus en daarom ontbreekt hij vrijdag in de oefeninterland tegen Japan. Die wedstrijd wordt gespeeld in De Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht.

Ajax heeft vier andere Afrikaanse internationals deze week thuis gehouden. Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad (beiden Marokko), Mohammed Kudus (Ghana) en Lassina Traoré (Burkina Faso) waren allemaal opgeroepen voor hun land, maar ze zouden voor oefeninterlands naar landen moeten waar code oranje of rood voor geldt. Ajax stond dat niet toe. Onana mocht wel gaan, omdat Kameroen naar Nederland kwam.

Wilfred liet zich deze week ook testen, met een negatief resultaat als uitkomst. Bekijk hieronder het fragment.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.