Terug

Volg Vandaag Inside

Onana: 'Ik moest vertrekken van Ajax'

Onana: 'Ik moest vertrekken van Ajax'

9 mrt 2020, 16:15

Het had niet veel gescheeld of Andre Onana was nooit eerste keeper van Ajax geweest. Sterker nog, Ajax wilde de keeper in eerste instantie slijten na het vertrek van Jasper Cillessen.

De nu zo solide sluitpost die Ajax afgelopen weekend weer op de been hield tegen Heerenveen, was ooit absoluut geen zekerheidje. In de Ajax Podcast vertelt de Kameroenese goalie dat hij eigenlijk moest vertrekken bij Ajax en al op zoek was naar een club in Frankrijk.

'Er is nooit een moment geweest waarop ik dacht dat ik eerste keeper zou worden. Toen ik begon te spelen vertelde de trainer mij: ‘André, je krijgt drie wedstrijden en daarna koop ik een andere keeper.’ Ik begon toen te spelen met de gedachte dat ik drie wedstrijden zou keepen en daarna weer op de bank zou komen', vertelt hij in de Ajax Podcast.

Ajax trok na het vertrek van Jasper Cillessen naar Barcelona Tim Krul aan, maar die veroverde mede door blessureleed en het goede presteren van Onana nooit een vaste basisplek in het eerste van Ajax.

Inmiddels heeft de keeper een Europa League-finale en een halve finale Champions League op zijn naam staan bij Ajax. Onana is pas 23 jaar en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest talentvolle doelmannen van de wereld. De kans is dan ook groot dat de keeper na dit seizoen een stap maakt naar een Europese topclub.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.