Terug

Volg Vandaag Inside

Onana blijft in de race, Ziyech valt af

Onana blijft in de race, Ziyech valt af

14 dec 2018, 11:09

DAKAR (ANP) - Doelman André Onana van Ajax maakt nog altijd kans om te worden gekozen tot Afrikaans voetballer van het jaar. De 22-jarige keeper uit Kameroen behoort tot de tien overgebleven kandidaten. Zijn Marokkaanse clubgenoot Hakim Ziyech stond ook op de 'longlist' van 34 spelers, maar is afgevallen.

Onana heeft concurrentie van onder anderen Sadio Mané, Pierre-Emerick Aubameyang, Riyad Mahrez, Medhi Benatia en Mohamed Salah, de winnaar van vorig jaar. De Egyptische aanvaller van Liverpool is nu weer de favoriet. Salah bereikte met zijn Engelse club de finale van de Champions League en werd zelf topscorer van de Premier League.

Onana was ook genomineerd voor de prijs voor het talent van het jaar, maar hij behoort na de eerste stemronde niet tot de drie overgebleven kandidaten. Dat zijn Achraf Hakimi, Franck Kessié en Wilfred Ndidi. De prijzen worden op 8 januari in de Senegalese hoofdstad Dakar uitgereikt. De bondscoaches en aanvoerders van de Afrikaanse landen, voetballegendes van het continent en een selecte groep journalisten mogen dan ook stemmen voor de prijzen die worden uitgereikt door de CAF, de Zuid-Afrikaanse voetbalbond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.