Terug

Volg Vandaag Inside

On this day in 2009: PSV vernedert Ajax (6-2) en bezorgt AZ de titel

On this day in 2009: PSV vernedert Ajax (6-2) en bezorgt AZ de titel

19 apr 2020, 15:30

Op 19 april 2009 werd AZ landskampioen van Nederland. De Alkmaarders hadden een dag eerder met 1-2 verloren van Vitesse, maar dankzij een 6-2 overwinning van PSV op Ajax konden de Alkmaarders niet meer worden ingehaald. Bekijk hieronder de beelden van de vernederende zege van PSV op Ajax!

De titel in 2009 was voor AZ de tweede in de clubhistorie. Dit seizoen waren de Alkmaarders onder leiding van Arne Slot in een hevige strijd verwikkeld met Ajax om het kampioenschap. Vanwege de Coronacrisis is het maar de vraag of de Eredivisie nog kan worden uitgespeeld. Marc Overmars adviseerde namens Ajax de KNVB om de competitie niet meer uit te spelen. Johan denkt dat de Amsterdammers bang zijn dat AZ anders kampioen zou zijn geworden. Bekijk de beelden hieronder!

Onbegrip over houding Ajax: 'Ze zijn gewoon bang dat AZ kampioen wordt'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.