Terug

Volg Vandaag Inside

Omtzigt over vertrouwen in formatie: 'Afgelopen weekend heeft dat niet gemakkelijker gemaakt'

5 mrt 2024, 20:51

NSC-leider Pieter Omtzigt heeft door het uitlekken van details over zijn emotionele toestand tijdens de formatiegesprekken steeds meer moeite om de onderhandelaars van PVV, VVD en BBB te vertrouwen. Dat meldt NU.nl.

"Vertrouwen is heel erg belangrijk in dit proces. Het afgelopen weekend heeft dat niet gemakkelijker gemaakt", reageerde Omtzigt dinsdag na zijn gesprek met informateur Kim Putters.

Wouter de Winther, politiek verslaggever namens De Telegraaf, besprak afgelopen vrijdag in zijn podcast dat Omtzigt tijdens de formatiegesprekken meerdere keren in tranen is uitgebarsten, zijn stem heeft verheven en boos van tafel is weggelopen.

Omtzigt reageerde maandag voor het eerst op het geschetste beeld over hem. "Ik herken me niet in het beeld, maar ik denk ook niet dat het over elkaar roddelen deze formatie heel veel verder gaat helpen."

Johan reageerde maandag in Vandaag Inside op het beeld dat in sommige media van Pieter Omtzigt wordt geschetst over zijn emotionele toestand aan de formatietafel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.