Terug

Volg Vandaag Inside

'Omroepen moeten zich aanpassen in belang van spelers'

'Omroepen moeten zich aanpassen in belang van spelers'

23 nov 2020, 17:03

Jürgen Klopp vindt dat ook de tv-omroepen in Engeland zich even moeten aanpassen in het belang van de voetballers. Gebeurt dat niet, dan is het nog maar de vraag of de topclubs het seizoen met elf spelers gaan eindigen, zei de Duitse trainer van Liverpool enigszins gechargeerd in een interview met Sky Sports.

Sky heeft als de grootste rechtenhouder nu de eerste keuze voor het uitzenden van welke wedstrijd en welk tijdstip. BT Sport heeft de tweede keuze.

Liverpool is populair en heeft zo vaak minder lang rust dan andere teams. De Engelse kampioen speelde zondagavond de late wedstrijd tegen Leicester City, speelt woensdagavond in de Champions League tegen Atalanta en moet dan zaterdagmiddag om 13.30 uur alweer tegen Brighton. Dat zijn dus drie duels in 6,5 dagen.

"Iedereen zegt me dat het moeilijk is, maar het is alleen moeilijk voor de spelers. De rest is slechts een beslissing op een bureau in een kantoor", aldus Klopp. "Als iemand me weer vertelt over contracten, word ik echt gek omdat de contracten niet zijn gemaakt voor een coronaseizoen. We moeten ons allemaal aanpassen. Jij staat hier met een gezichtsmasker, had je een jaar geleden gedacht dat je ergens heen zou gaan met een gezichtsmasker? Dat is de situatie. Alles is veranderd, maar het contract met de omroepen is nog steeds hetzelfde. Dat kan niet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.