Terug

Volg Vandaag Inside

Omhaal Ronaldo mooiste doelpunt van seizoen

Omhaal Ronaldo mooiste doelpunt van seizoen

28 aug 2018, 15:45

NYON (ANP) - Cristiano Ronaldo heeft afgelopen seizoen het mooiste doelpunt in de Europese competities gemaakt. De magnifieke omhaal van de Portugees voor Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League tegen zijn huidige club Juventus kreeg met afstand de meeste stemmen in de verkiezing die werd georganiseerd door de UEFA. Bijna 200.000 voetbalfans kozen voor de omhaal van Ronaldo in Turijn. Fans van Juventus beloonden die treffer toen met een staande ovatie.

Dimitri Payet eindigde als tweede met zijn treffer in de kwartfinale van de Europa League tegen RB Leipzig. De Franse aanvoerder van Olympique Marseille trapte de bal na een flitsende actie met de buitenkant van zijn rechtervoet in de kruising. Dat doelpunt kreeg iets meer dan 35.500 stemmen. De Spaanse Eva Navarro eindigde als derde, met ruim 23.000 stemmen, met haar treffer in de finale van het EK voor voetbalsters onder 17 jaar. Ze kapte twee tegenstanders uit en krulde de bal daarna over de keeper in het doel.

In het seizoen 2016-2017 maakte Mario Mandzukic van Juventus het mooiste doelpunt, daarvoor ging die eer twee keer op rij naar Lionel Messi (FC Barcelona).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.