Omhaal Bero beslissend voor Vitesse

28 okt 2018, 15:12

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft zonder te overtuigen een 2-1 overwinning geboekt op Fortuna Sittard. Door de zege heeft Vitesse zich stevig in de subtop genesteld. De Arnhemse club staat nu vijfde.

Maikel van der Werff zette Vitesse, met zijn eerste eredivisiegoal ooit voor de Arnhemmers, in de 12e minuut op voorsprong met een knappe kopbal. Vitesse controleerde de wedstrijd, stond weinig toe, maar vlak voor rust maakte André Vidigal na weifelend optreden van Max Clark gelijk.

Na rust lag het tempo laag. Halverwege de tweede helft bezorgde Matus Bero Vitesse met een omhaal toch drie punten. De Slowaak stond met zijn rug naar de goal toen hij de bal via de hoofden van twee Fortuna-spelers voor zijn voeten kreeg. Het was de derde goal van Bero van het seizoen en alleen de langdurig geblesseerde Tim Matavz (vijf keer) scoorde vaker voor Vitesse.