Terug

Volg Vandaag Inside

OM wil Rubiales vervolgen; celstraf dreigt voor Spaanse bondsvoorzitter

OM wil Rubiales vervolgen; celstraf dreigt voor Spaanse bondsvoorzitter

8 sep 2023, 15:19

Het Spaanse Openbaar Ministerie (OM) heeft bondsvoorzitter Luis Rubiales aangeklaagd voor de beruchte kus op de mond van de Spaanse international Jennifer Hermoso. De 46-jarige Rubiales wordt door het OM beschuldigd van seksuele intimidatie en dwang.

Het is nu aan de onderzoeksrechter in Madrid om te beslissen of er voldoende bewijs is voor een rechtszaak. Volgens deskundigen hangt Rubiales een gevangenisstraf van één tot vier jaar boven het hoofd als hij daadwerkelijk schuldig wordt bevonden.

Tijdens de ceremonie na de gewonnen wereldtitel van de Spaanse vrouwen, op 20 augustus, kuste Rubiales de 33-jarige speelster ongevraagd op de mond. Hermoso deed begin deze week aangifte tegen de voorzitter. Ze stelde ook dat zij en haar familieleden onder druk waren gezet om te zeggen dat ze met de kus had ingestemd. Daarom klaagt het OM de bondsvoorzitter eveneens aan voor het uitoefenen van dwang.

Wereldvoetbalbond FIFA schorste Rubiales eind augustus voor 90 dagen. De omstreden voorzitter weigert ontslag te nemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.