Terug

Volg Vandaag Inside

'OM vreest voor aanslagen op Rutte en Amalia door Mocro-maffia'

'OM vreest voor aanslagen op Rutte en Amalia door Mocro-maffia'

17 sep 2022, 12:45

Het Openbaar Ministerie maakt zich grote zorgen over de veiligheid van prinses Amalia en minister-president Mark Rutte, zo meldt De Telegraaf.

Volgens de krant hebben kopstukken van de Mocro-maffia het op een van hen voorzien, het zou dan gaan om een aanslag of ontvoering. Hierdoor zijn de beveiligingsmaatregelen rondom Amalia en Rutte flink opgeschroefd. De prinses woont door deze situatie nog niet in haar studentenhuis in Amsterdam.

Het OM is ook bezorgd over het contact tussen Ridouan Taghi en Mohammed B., die een levenslange celstraf uitzit wegens de moord op Theo van Gogh in 2004. De twee zaten samen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, maar B. is inmiddels overgeplaatst vanwege het innige contact met Taghi.

Sinds de overplaatsing sturen de twee nu brieven naar elkaar, mogelijk met gecodeerde boodschappen. Volgens De Telegraaf Kamerlid Ulysse Ellian (VVD) eist onmiddellijk ingrijpen van de minister.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.