Terug

Volg Vandaag Inside

OM legt Albert Verlinde boete op voor uitspraak over Humberto Tan

OM legt Albert Verlinde boete op voor uitspraak over Humberto Tan

2 nov 2022, 14:35

Albert Verlinde moet een geldboete betalen omdat hij de goede naam van Humberto Tan heeft aangetast. Dat is de uitkomst van een besloten OM-hoorzitting. Over de hoogte van de boete doet het OM geen mededelingen.

Humberto Tan deed in januari 2022 aangifte nadat Verlinde hem op nationale televisie zou hebben beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Dit gebeurde, volgens Tan, doordat zijn naam werd gelinkt aan de vermeende misstanden bij The Voice of Holland.

In de visie van het Openbaar Ministerie heeft Verlinde zich schuldig gemaakt aan smaad. De uitspraken die de presentator deed in de uitzending van Shownieuws op 16 januari 2022 zijn schadelijk voor de reputatie van Tan. Strafverzwarend is het enorme bereik dat de uitspraken hebben gehad, mede door de bekendheid van zowel Verlinde als Tan. Daarom legt het OM Verlinde een boete op.

Reactie Albert Verlinde

Verlinde zal de boete betalen die hij kreeg als gevolg van de aangifte van Tan. Dat heeft zijn advocaat in een verklaring laten weten in een reactie. "Hoewel Verlinde en het OM van standpunt verschillen over de vraag of sprake is geweest van smaad, is Verlinde akkoord gegaan met de door het OM voorgestelde boete-afdoening", staat in de verklaring.

Daarin is ook te lezen dat Verlinde zijn uitlatingen betreurt, maar ook de manier waarop die vervolgens zijn uitvergroot. Verlinde bood al meerdere keren publiekelijk excuses aan voor zijn opmerkingen.

In Vandaag Inside noemden Johan Derksen en René van der Gijp de actie van Verlinde 'vals'. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan en René veroordelen actie Albert Verlinde: ‘Dit is vals’
3:05
Johan en René veroordelen actie Albert Verlinde: ‘Dit is vals’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.