Terug

Volg Vandaag Inside

OM gaat in hoger beroep tegen vrijgesproken Willem Engel

OM gaat in hoger beroep tegen vrijgesproken Willem Engel

1 feb 2023, 14:30

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank Rotterdam waarin Willem Engel grotendeels werd vrijgesproken van opruiing.

Engel is voor vijf zaken vrijgesproken. De leider van Viruswaarheid werd voor één zaak wel veroordeeld. Dit omdat hij meedeed aan een verboden demonstratie. Engel kreeg een voorwaardelijke celstraf van één maand opgelegd met een proeftijd van twee jaar.

Voor de zaken waar Engel is vrijgesproken gaat het OM nu in hoger beroep. Het Openbaar Ministerie vindt dat "de vrijspraak op onderdelen onterecht is."

Johan Derksen vertelde in Vandaag Inside dat hij Willem Engel en zijn aanhang 'gevaarlijke gekkies' vindt. Bekijk hieronder het hele fragment.

Johan reageert op aanhouding Willem Engel: 'Gevaarlijke gekkies'
1:38
Johan reageert op aanhouding Willem Engel: 'Gevaarlijke gekkies'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.