Terug

Volg Vandaag Inside

Olympisch schaatskampioen Van der Poel stopt na dit seizoen met wedstrijden

Olympisch schaatskampioen Van der Poel stopt na dit seizoen met wedstrijden

3 mrt 2022, 16:51

Schaatser Nils van der Poel stopt aan het einde van dit seizoen. De tweevoudig olympisch kampioen zei op een persconferentie voorafgaand aan de WK schaatsen in Noorwegen tegen Zweedse media dat hij het seizoen afmaakt als "eliteschaatser", maar daarna voor de rest van zijn leven hobbyschaatser zal zijn.

Van der Poel won bij de Spelen van Beijing twee keer goud, op de 5000 en 10.000 meter. Op de 10 kilometer deed hij dat in een wereldrecord. Na zijn tweede goud in China hintte hij al op zijn aanstaande afscheid.

De 25-jarige Zweed doet dit weekend mee aan de WK allround in het Noorse Hamar. Van der Poel komt ook nog in actie tijdens de finale van de wereldbeker op 12 en 13 maart in Thialf in Heerenveen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.