Terug

Volg Vandaag Inside

Van de Beek tekent voor vijf jaar bij Manchester United

Van de Beek tekent voor vijf jaar bij Manchester United

2 sep 2020, 20:55

Donny van de Beek verruilt Ajax definitief voor Manchester United. De Amsterdammers ontvangen 39 miljoen voor de 23-jarige middenvelder en dat bedrag kan oplopen tot 44 miljoen euro.

Van de Beek speelde nooit voor een andere club dan Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Het was al enige tijd duidelijk dat de international, die deze week al ontbrak op een training van Oranje om aan zijn transfer te werken, zijn loopbaan zou vervolgen in Manchester.

'Deze club heeft een aantal van de beste middenvelders ter wereld en ik weet dat ik van hen kan leren en ook mijn steentje kan bijdragen. Na mijn gesprek met de trainer over zijn visie en de plannen van de club kan ik niet wachten om daar deel van uit te maken', zei Van de Beek op de website van zijn nieuwe club.

Van de Beek maakte in 2015 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde en publiekslieveling. 'Dit is een mooie transfer voor Donny, die hij ook verdient. En het is een compliment voor de jeugdopleiding van Ajax, waar hij vanaf zijn elfde al speelde', aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars.

'Vorige zomer was er al veel om hem te doen, maar konden we hem gelukkig nog een jaar voor Ajax behouden. De maanden daarna was hij zowel in nationale als in Europese wedstrijden ook weer heel waardevol voor ons. Inmiddels behoort hij bijna vijf jaar tot de A-selectie. Hij is klaar voor deze stap en we zullen hem missen.'

Trainer Ole Gunnar Solskjaer juicht de komst van Van de Beek toe. 'Zijn vermogen om de ruimte te zien, zijn loopacties te timen en een wedstrijd te lezen zal een echte aanvulling zijn op de kwaliteiten die we al op het middenveld hebben", aldus Solskjaer. "Donny's prestaties in de eredivisie en in Europa zijn de afgelopen jaren uitstekend geweest en we kijken er allemaal naar uit om met hem samen te werken.'

Van de Beek, die in 2019 landskampioen werd met Ajax, stond nog tot medio 2022 onder contract bij Ajax. Met Manchester United, dat afgelopen seizoen derde werd, komt hij volgend jaar uit in de Champions League.

Volgens René komt Donny van de Beek door zijn optreden met Ajax in de Champions League als een grote meneer binnen. Bekijk hieronder het fragment.

René lovend: 'Van de Beek komt binnen als een grote meneer'
2:22
René lovend: 'Van de Beek komt binnen als een grote meneer'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.