Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Unnerstall komend seizoen naar FC Twente

OFFICIEEL: Unnerstall komend seizoen naar FC Twente

2 mrt 2021, 20:20

Doelman Lars Unnerstall verlaat komende zomer PSV voor FC Twente. De 30-jarige Duitser tekent in Enschede een contract voor vier seizoenen. FC Twente hoeft geen transfersom voor hem te betalen.

FC Twente was op zoek naar een doelman omdat Joel Drommel aan het einde van het seizoen zijn loopbaan bij een andere club wil vervolgen. "We wilden niet te lang wachten om een goede ervaren doelman binnen te halen", laat technisch directeur Jan Streuer van de club uit Enschede weten.

"Lars is voor FC Twente een geweldige doelman", zegt Streuer over de Duitser die bij PSV tweede keus is achter eerste doelman Yvon Mvogo. "Hij speelt al een aantal seizoenen in de Eredivisie en heeft zich veelvuldig kunnen onderscheiden. Dat heeft hij bij VVV gedaan, maar ook in zijn wedstrijden voor PSV. Hij heeft een ruime ervaring en barst ook van de ambities. Daarom is het mooi dat we een contract voor vier seizoenen zijn overeengekomen."

"Ik had na de gesprekken met Jan Streuer en Ron Jans snel een goed gevoel bij FC Twente", vertelt Unnerstall. "De club is ambitieus, net als ik. Ik kom uit de buurt en ken FC Twente vrij goed. Met Schalke 04 hebben we hier gespeeld en dan zie je wat voor mooie club dit is met haar supporters en de sfeer in het stadion. Hopelijk is dat volgend seizoen weer terug."

Unnerstall verdedigde 47 wedstrijden het doel van Schalke 04. Hij speelde later ook voor FC Aarau, Fortuna Düsseldorf en VVV-Venlo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.