Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Tagliafico maakt voor enkele miljoenen overstap naar Olympique Lyon

Officieel: Tagliafico maakt voor enkele miljoenen overstap naar Olympique Lyon

23 juli 2022, 12:48

Ajax heeft de Argentijnse verdediger Nicolás Tagliafico aan de Franse club Olympique Lyon verkocht. Bij Lyon is Peter Bosz de hoofdtrainer. De 29-jarige Tagliafico had nog een contract voor één seizoen bij Ajax, dat onlangs met Owen Wijndal al een nieuwe linksback contracteerde.

Tagliafico kwam in januari 2018 van de Argentijnse club Independiente naar Ajax en hij werd met de club drie keer landskampioen. De publiekslieveling won ook twee keer de beker met de Amsterdamse club. In totaal speelde hij 169 officiële wedstrijden voor Ajax en daarin wist hij vijftien keer te scoren.

Ajax ontvangt 4,2 miljoen euro voor de linksbenige Argentijn, zo maakte Lyon openbaar. Tagliafico ondertekende een contract voor drie seizoenen.

Olympique Lyon eindigde afgelopen seizoen als achtste in Frankrijk en speelt daardoor komend seizoen geen Europees voetbal.

Ajax keert zaterdag terug uit Oostenrijk, waar de landskampioen de afgelopen dagen op trainingskamp was. De Amsterdammers hebben te maken met een aantal coronabesmettingen in de selectie, waardoor werd afgezien van het oefenduel met Eintracht Frankfurt op zaterdag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.