Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Steven Berghuis vertrekt naar Ajax

OFFICIEEL: Steven Berghuis vertrekt naar Ajax

16 juli 2021, 16:33

Ajax heeft de komst van Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis bevestigd. De buitenspeler ondertekent een contract voor vier seizoenen bij de landskampioen. Berghuis moet nog wel de medische keuring ondergaan en verder is de transfer nog onder voorbehoud van de vervulling van een aantal voorwaarden, meldt Ajax. Maandag bevestigde het management van Berghuis de aanstaande transfer al.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is blij met de komst van Berghuis. 'Steven is een belangrijke Nederlandse speler. Hij heeft de afgelopen jaren stappen gemaakt en heeft zich ook in het nationale elftal gevestigd. De kans deed zich voor om hem naar Ajax te halen en we denken dat we zijn vaardigheden goed', laat Overmars weten via de officiële kanalen van Ajax.

Ook Berghuis heeft een reactie achtergelaten. 'Ik ben 29 jaar en het was bekend dat ik graag nog een stap wilde maken. Belangrijk daarbij is dat ik mezelf sportief verder wil ontwikkelen', zegt Berghuis in het persbericht van Ajax. 'Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt.'

Berghuis speelde vijf jaar voor Feyenoord. De vleugelspits kwam in het seizoen 2016-2017 als huurling van Watford naar De Kuip. Berghuis pakte met Feyenoord in zijn eerste seizoen de landstitel. De Rotterdamse club nam hem daarna over van Watford. De transfer maakte de voorbije dagen veel emoties los bij de supporters van Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.