Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Schöne keert terug in de Eredivisie

OFFICIEEL: Schöne keert terug in de Eredivisie

12 feb 2021, 13:50

Lasse Schöne voetbalt de rest van het seizoen voor sc Heerenveen. De Deense middenvelder zat zonder club, nadat hij begin dit jaar vanwege gebrek aan speeltijd zijn contract bij de Italiaanse ploeg Genoa had laten ontbinden. Schöne (34) trainde de afgelopen weken mee bij Ajax om zijn conditie op peil te houden.

Met het oog op het EK van komende zomer gaat de 50-voudig Deens international nu aan de slag bij Heerenveen. 'Met zijn kwaliteiten en ervaring geeft Lasse een impuls aan de selectie', zegt technisch manager Gerry Hamstra. 'Dat een speler met zijn staat van dienst kiest voor Heerenveen, is ontzettend mooi. Het is de buitenkans waar we op hoopten.'

Schöne maakte tussen 2002 en 2006 deel uit van de jeugdopleiding van de Friese club, maar hij wist niet het eerste elftal van Heerenveen te halen. De middenvelder brak wel door bij De Graafschap en belandde via NEC in 2012 bij Ajax, waar hij zeven jaar later vertrok als buitenlander met de meeste wedstrijden voor de Amsterdamse club.

Heerenveen haalde eerder deze winter met Siem de Jong ook al een oud-Ajacied binnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.