Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Red Bull Racing bevestigt terugkomst Daniel Ricciardo

Officieel: Red Bull Racing bevestigt terugkomst Daniel Ricciardo

23 nov 2022, 14:15

Daniel Ricciardo keert voor een jaar terug bij het Formule 1-team van Red Bull als reserverijder. De 33-jarige Australiër zal de auto gaan testen en wordt ook ingezet voor commerciële activiteiten. Red Bull-topman Helmut Marko maakte afgelopen week in Abu Dhabi al de komst van Ricciardo bekend, maar van een contract was toen nog geen sprake.

"In zijn rol als derde rijder geeft Daniel ons meer opties. Hij gaat helpen bij de ontwikkeling van de auto en helpt het team verder met zijn ervaring en kennis over wat er nodig is om te slagen in de Formule 1", reageert teambaas Christian Horner.

"Ik vind het heel aantrekkelijk om mijn bijdrage te gaan leveren aan het beste team in de Formule 1, terwijl het me ook wat tijd geeft om me opnieuw op te laden", meent Ricciardo.

Voor Ricciardo was in 2023 in ieder geval geen vast wedstrijdstoeltje beschikbaar. Hij moest bij zijn huidige renstal McLaren plaatsmaken voor zijn jonge landgenoot Oscar Piastri.

De Australiër maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2011. Hij beleefde zijn beste jaren van 2014 tot en met 2018 bij Red Bull, toen hij zeven grands prix won en twee keer als derde eindigde in het wereldkampioenschap. Hij reed nadien ook nog voor Renault. Zijn laatste overwinning vierde hij vorig jaar namens McLaren in de Grote Prijs van Italië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.