Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: PSV verkoopt Ritsu Doan aan SC Freiburg

OFFICIEEL: PSV verkoopt Ritsu Doan aan SC Freiburg

5 juli 2022, 09:43

PSV heeft Ritsu Doan verkocht aan de Duitse club SC Freiburg. De aanvallende middenvelder uit Japan ondertekende een meerjarig contract bij de nummer 6 van de Bundesliga. De 24-jarige Doan wordt bij Freiburg, dat zich afgelopen seizoen plaatste voor de Europa League, teamgenoot van Oranje-doelman Mark Flekken.

PSV nam Doan drie jaar geleden voor zo'n 7,5 miljoen euro over van FC Groningen. Het lukte de Japanse international in zijn eerste seizoen in Brabantse dienst niet om een onbetwiste basisspeler te worden. PSV verhuurde hem daarom in het seizoen 2020-2021 aan de Duitse club Arminia Bielefeld. Afgelopen seizoen speelde Doan onder trainer Roger Schmidt 39 wedstrijden, waarin hij elf doelpunten maakte. De Japanner won met PSV de Johan Cruijff-schaal en de KNVB-beker.

Het contract van Doan in Eindhoven liep nog twee jaar door. PSV versterkte zich deze transferperiode met onder anderen Guus Til, Xavi Simons en Luuk de Jong. Doan mocht daarom vertrekken. "Ik ben blij met mijn terugkeer in de Bundesliga en ik denk dat Freiburg de juiste plek is om een nog betere voetballer te worden", aldus de Japanner.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.