Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: PSV verkoopt Ihattaren aan Juventus

OFFICIEEL: PSV verkoopt Ihattaren aan Juventus

31 aug 2021, 15:08

Mohamed Ihattaren (19) keert niet meer terug bij PSV. De Nederlandse middenvelder maakt een transfer naar Italië waar hij een contract tot medio 2025 heeft getekend bij Juventus, dat hem volgens de Eindhovense club binnen de landsgrenzen gaat verhuren. Mogelijk komt hij de rest van het seizoen voor Sampdoria uit, maar Juventus deed daarover nog geen mededelingen.

"We wensen Mohamed veel succes in Italië en hopen dat deze overstap zowel voor hem persoonlijk als voor zijn carrière goed uitpakt’, reageert directeur voetbalzaken John de Jong namens PSV. Het contract van de Nederlandse jeugdinternational, die Oranje de voorkeur heeft gegeven boven Marokko, liep in Eindhoven medio 2022 af.

PSV besloot eind juli om Ihattaren uit de selectie te zetten. Hij had zich kort daarvoor ziek gemeld en ging daarom niet mee naar Istanbul voor de return in de tweede voorronde van de Champions League tegen Galatasaray. Op internet verscheen een dag voor die wedstrijd echter een foto van Ihattaren die bij zaakwaarnemer Mino Raiola in Frankrijk was.

Ihattaren brak twee jaar geleden door in de hoofdmacht van PSV. De geboren Utrechter botste afgelopen seizoen echter regelmatig met de Duitse trainer Roger Schmidt. In de voorbereiding op dit seizoen bleek dat Ihattaren geen toekomst meer had bij PSV.

"Mohamed heeft de afgelopen jaren hoogte- en dieptepunten gekend", zegt De Jong. "Zijn debuut en eerste maanden bij de A-selectie waren veelbelovend. Door omstandigheden is er daarna niet uitgekomen wat er voetbaltechnisch bij Mo zeker in zit. Dat is ontzettend jammer, in de eerste plaats voor Mohamed zelf. We gunnen hem deze transfer en hopen dat hij erin slaagt zijn belofte in Italië in te lossen."

Ihattaren is de op drie na jongste debutant in de geschiedenis van PSV. Hij viel in januari 2019 in tegen FC Groningen en was destijds 16 jaar, 11 maanden en 14 dagen oud. Ihattaren kwam in het eerste elftal van PSV tot 74 wedstrijden. Daarin scoorde hij tien keer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.