Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: PSV heeft ervaren verdediger Ramalho (29) binnen

OFFICIEEL: PSV heeft ervaren verdediger Ramalho (29) binnen

26 mei 2021, 09:12

PSV heeft zich versterkt met André Ramalho Silva. De Braziliaanse verdediger komt over van Red Bull Salzburg en tekent in Eindhoven een contract voor drie seizoenen. 

Ramalho, zoals zijn voetbalnaam luidt, beëindigde zondag het seizoen in Oostenrijk en vloog daarna naar Eindhoven voor de medische keuring bij PSV. 'Met André Ramalho halen we een ervaren centrale verdediger naar PSV die bekend is met de voetbalfilosofie van Roger Schmidt en de kwaliteiten heeft om dat op het veld uit te voeren', lichtte technisch manager John de Jong toe. 'Daarnaast weet hij wat het is om voor de prijzen te moeten spelen én deze te winnen. We volgen de verrichtingen van André al vanaf het moment dat hij in Europa actief is en hadden nu een kans hem naar PSV te halen. Daar hebben we direct naar gehandeld.'

Ramalho speelde twee periodes voor Salzburg waarmee hij dit seizoen voor de zesde keer de landstitel veroverde. Tussendoor kwam hij in Duitsland uit voor Bayer Leverkusen en Mainz. Zowel in Salzburg als bij Leverkusen werkte hij samen met de huidige PSV-trainer Schmidt. 'Ik ben een speler die altijd alles geeft, speelt voor de prijzen en dat ook met PSV wil doen', wordt de Braziliaan op de website van PSV geciteerd.

Ramalho wordt de 21e Braziliaanse voetballer die voor PSV gaat voetballen. Wereldtoppers als Romário en Ronaldo gingen hem voor. 'Het eerste contact met PSV dateert van vorig seizoen. Destijds kwam het nog niet tot een overstap. Ik ben erg blij dat het nu wel gelukt is. Ik ken de historie van PSV en de warme band met Brazilië. Ik hoop net zo succesvol te zijn als meerdere landgenoten hier in het verleden waren', aldus Ramalho.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.