Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Pepijn Lijnders gaat opnieuw aan de slag als hoofdtrainer

15 mei 2024, 14:25

Pepijn Lijnders is vanaf komend seizoen trainer van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club heeft de komst van de 41-jarige Nederlander voor drie seizoenen bevestigd. Lijnders is nu nog assistent van de vertrekkende hoofdtrainer Jürgen Klopp bij Liverpool.

Lijnders begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van PSV en zat ook nog een tijdje als assistent-trainer bij FC Porto. Vanaf 2014 was Lijnders werkzaam bij Liverpool. In januari 2018 vertrok hij naar NEC, maar enkele maanden later moest hij alweer vertrekken nadat de Nijmegenaren er niet in waren geslaagd naar de Eredivisie te promoveren. Daarop keerde hij terug naar Liverpool.

Red Bull Salzburg staat met nog één wedstrijd te gaan 2 punten achter op koploper Sturm Graz.

De naam van Lijnders werd de afgelopen tijd ook weleens in verband gebracht met Ajax. Valentijn Driessen en Johan Derksen hadden dat echter lachwekkend gevonden: "Die kun je geen hoofdtrainer maken!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.