Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: NEC neemt Sontje Hansen over van Ajax

Officieel: NEC neemt Sontje Hansen over van Ajax

9 mei 2023, 13:46

NEC heeft Sontje Hansen voor vier jaar vastgelegd. De 20-jarige jeugdinternational komt na dit seizoen transfervrij over van Ajax, waar hij een aflopend contract heeft. Hansen stond in de belangstelling van heel wat clubs uit binnen- en buitenland.

De keuze van de aanvaller viel op NEC. "NEC heeft bewezen dat jongens zich hier goed kunnen ontwikkelen. Vanaf het eerste gesprek dat ik voerde met technisch directeur Carlos Aalbers, hoofd voetbalzaken Nick Kersten en trainer Rogier Meijer had ik een goed gevoel over NEC", aldus Hansen.

Aalbers noemt Hansen "een waardevolle versterking" voor de selectie. "Sontje kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten. Hij stond jarenlang bekend als een groot talent bij Ajax en we zijn erg blij dat hij voor ons heeft gekozen."

Hansen speelde twee wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waarvan één in de Eredivisie, eind 2019. Bij Jong Ajax tekende hij in 84 duels in de Keuken Kampioen Divisie voor 13 doelpunten.

De aanvaller werd in 2019 met Oranje onder 17 jaar Europees kampioen. Hansen bereikte dat jaar met de nationale ploeg ook de halve finales van het WK onder 17. Hij werd met zes doelpunten topscorer van dat toernooi in Brazilië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.