Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Nagelsmann nieuwe trainer van Bayern München

OFFICIEEL: Nagelsmann nieuwe trainer van Bayern München

27 apr 2021, 10:49

Julian Nagelsmann wordt de nieuwe trainer van Bayern München. Hij verlaat na dit seizoen RB Leipzig en tekent een vijfjarig contract bij Bayern, waar hij de vertrekkende Hansi Flick opvolgt.

Recordkampioen Bayern München moet RB Leipzig een afkoopsom betalen omdat het contract van de 33-jarige Nagelsmann nog doorliep tot 2023. De Beierse topclub zou naar verluidt 25 miljoen euro betalen aan Leipzig en daarmee zou Nagelsmann de duurste trainer ooit zijn.

Bayern, dat op het punt staat de 31e landstitel te veroveren, moest op zoek naar een nieuwe trainer omdat Flick de club heeft laten weten dat hij aan het eind van het seizoen vertrekt. Met de 56-jarige Flick won Bayern vorig seizoen niet alleen het Duitse kampioenschap, maar ook de Champions League en de Duitse beker.

Flick is de beoogde opvolger van Joachim Löw als bondscoach. Löw stopt na het komende Europees kampioenschap en Flick was zijn assistent toen Duitsland in 2014 de wereldtitel won.

Nagelsmann is sinds 2019 de hoofdtrainer van RB Leipzig. Hij leidde de club vorig seizoen naar de halve finales van de Champions League. Dit seizoen staat Leipzig tweede in de Bundesliga. De club speelt vrijdag in de halve finales van de Duitse beker tegen Werder Bremen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.